Uncategorized

SVEČANO OTVORENJE SHOW ROOM-A U PROSTORU NAŠE TVRTKE TOS TVORNICA OPREME I STROJEVA D.O.O.

TOS tvornica opreme i strojeva d.o.o., nasljednik tvrtke BELJE TOS d.o.o. u stečaju, 10 mjeseci nakon preuzimanja poslovanja u kolovozu 2014. godine stabilno posluje i ulaže u daljnji razvoj. Jedna od strateški bitnih investicija za koju se očekuje da će biti dodatni katalizator rasta je izložbeni prostor površine 1000 m2 koji objedinjava proizvodni asortiman TOS-a i 8 europskih izlagača opreme za stočarski uzgoj. Svečano otvorenje izložbenog prostora održalo se 11. lipnja 2015.

Izložbeni prostor je smješten u arhitektonski zanimljivoj, restauriranoj zgradi u krugu tvornice. Primarnu postavu izložbenog prostora čine uređaji i oprema za stočarski uzgoj, a kao dodatni program biti će izložena i konjička oprema. Pored TOS tvornice opreme i strojeva d.o.o. koja će izložiti svoj osnovni proizvodni program, ostali izlagači su DeLaval GmbH, Agrotel GmbH, Albert Kerbl GmbH, AKO-Agrartechnik GmbH & Co. KG, Moller GmbH, Witte – Lastrup GmbH, Holm & Laue GmbH i BARKU Kunststofftechnik GmbH & Co.Izložbeni prostor ovog tipa trenutno ne postoji u široj regiji, te se očekuje da će ga posjećivati i potencijalni poslovni partneri iz Madžarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, što bi ujedno moglo potaknuti i veći izvoz primarnog TOS asortimana.

TOS tvornica opreme i strojeva d.o.o. svoju povijest piše od 1883. godine dugogodišnjom tradicijom i dokazanim rezultatima u proizvodnji, ugradnji i održavanju opreme za poljoprivrednu, prerađivačku i prehrambenu industriju, kao i gotovih montažnih objekata te čeličnih konstrukcija u građevinarstvu.

Usprkos prethodnim teškoćama, posljednjih 10 mjeseci radnici TOS-a strpljivo grade pozitivnu poslovnu priču. Europska partnerstva učvršćena kroz ugošćivanje izlagača, pored poslovnog rasta, omogućiti će TOS-u i daljnju razmjenu tehničkih znanja te modernizaciju proizvodnje i usklađivanje s europskim normama i standardima.